Author: Mama

I am a certified Shaklee Independent Distributor. COD available around Gombak and postage all over Malaysia. I am also a mother to 3 heroes and wife to my beloved husband. Passionate about health and love sharing. Life is short so use it wisely =)

Pengedar Sah Shaklee Gombak, COD dan Pos

Cari penjual Shaklee di Gombak ke?. Hi! saya Dhiya, saya jual shaklee di Gombak. [spacer height=”20px”] Saya nak COD please! Ha, dhiya pun boleh COD kawasan Gombak, nak COD area berdekatan Gombak boleh atau nak pos shaklee pun boleh. [spacer height=”20px”]…

8 Perkara Wajib REJECT Confinement Lady

PENJAGA pantang

Assalamualaikum..salam hujung minggu..kenapa kena reject confinement lady (CL) atau penjaga pantang ni? jom baca artikel ni sampai habis. Sebelum tu, Alhamdulillah syukur. Mama selamat melahirkan bayi ke-3. Allah makbulkan doa mama dipermudahkan urusan bersalin. Namun, rupanya Allah nak uji di…

Paraben dan kesannya kepada bayi

paraben free

Assalamualaikum semua =) Salam Disember 2015..sebulan lagi nak melangkah ke tahun baru Topik harini mama nak kongsikan ada kaitan dengan baby sebenarnya iaitu tentang paraben ni dan juga kesannya keapda bayi. Semua orang tahu kan apa itu paraben? ka first time…

Amalan berpantang yang betul elak sembelit selepas bersalin

sembelit selepas bersalin

Assalamualaikum dan salam sejahtera.. Sembelit ketika pantang..?itu antara igauan ngeri bagi semua ibu yang sedang atau bakal mengharungi saat berpantang ni. Bagi mama,pantang anak pertama betul-betul tak boleh lupa. Memang berjam-jam jugak dalam washroom. Jadi,tak hairanlah waktu tu memang mama trauma…

Kedai Dobi & Layan Diri Terbaik di Kulim

Perkhidmatan dobi di Kulim

Salam sayang semua..mencari kedai dobi & layan diri terbaik area Kulim? ya lah, sibuk beraya mesti baju pun makin banyak perlu dibasuh kan. Jadi, make sure habiskan baca entry mama kali ni =). Mama dulu pernah jugak bekerja di dobi. Best…