BADAN KURUS, SUSU MERIAH ANAK TEMBAM GILER!

http://mamanadia.com/badan-kurus-susu-meriah%e2%94%82set-menyusu-shaklee-kurus-di-bulan-puasa/

Assalamualaikum semua..diharapkan pembaca blog mama harini sihat2 belaka dan dilindungi Allah hendaknya. Amin..

Sempena hampir kita melangkah ke bulan Ramadan al-mubarak yang tinggal lebih kurang 2 minggu ni, mama rasa bulan ni nak buat entry berkenaan suplemen untuk membantu kita tatkala berpuasa la nanti. Semoga bermanfaat dan  membantu kalian ye.=) 

SET KURUS LANGSING SHAKLEE“Teringin nak kurus tapi saya masih menyusukan anak. Sekarang macam2 produk untuk kurus ada di pasaran. Tak berani nak cuba sebab takut effect baby. Ada tak cara yang terbaik untuk saya kurus walaupun saya masih menyusu?..”

Ini antara soalan yang mama sendiri jugak fikirkan sebelum mengenali suplemen suatu masa dahulu. Rupa2nya, setelah hampir letih menjadi supermama ni, mama terpaksa akur untuk mendapatkan suplemen. Ingat ye, pengambilan suplemen amat disyorkan bagi mereka yang betul2 memerlukan tau =)
Google punya google dan berdasarkan soal jawab dengan Shaklee Independet Distributor yang memperkenalkan suplemen penyusuan ini telah menasihatkan ibu menyusu tak boleh telan sebarangan set kurus. Kena tau apa yang diamalkan supaya proses penyusuan tidak terganggu. Dan yang penting biarlah anak kita juga peroleh manfaat penyusuan walaupun ibu makan set kurus. JANGAN kerana nak kurus, keperluan anak kita di abaikan pula.
SET KURUS LANGSING SHAKLEE untuk IBU MENYUSU mengandungi 3 jenis supplemen penting, khas untuk ibu dan anak. Sama2 peroleh manfaat dan kesan yang positif!
Antara maklumbalas yang diterima bagi ibu2 menyusu yang mengambik Set Kurus, Susu Meriah terutamanya di bulan puasa:
SET MENYUSU SHAKLEE

 

SET MENYUSU SHAKLEE
Apa cadangan set yang mereka amalkan? Ibu menyusu hanya perlu amalkan Set basic berikut : ESP Shaklee + Alfalfa + Lecithin. Inilah set yang mama amalkan ketika menyusu ke dua-dua anak mama di bulan puasa.
SET KURUS SHAKLEE
CADANGAN SET KURUS UNTUK IBU MENYUSU
Bagaimana ia memberi manfaat kepada ibu dan anak?

1) ESP – sumber protein yang membantu membekalkan tenaga, memberi rasa kenyang yang lama dan memekatkan susu ibu

2) Alfafa – milkbooster dan membantu proses detox ibu agar lebih baik dan teratur

3) Lecithin – pemecah lemak yang hebat

Kalau tengok testi tu ramai yang berpuashati… bukan sahaja kurus & langsing selepas bersalin, tetapi susu badan juga meriah. Ibu dan anak sama2 peroleh kebaikan dan manfaat. Yang paling penting mama juga merasainya. Alhamdulillah.

Mama masih ingat lagi, kawan mama ada cerita, seorang wartawan bertanya kepada saudara Ikhwan, suami Wardina Safiyyah.
“Apa perasaan dapat isteri cantik?” 
Jawab beliau “Lelaki mana yang tak bangga apabila mempunyai isteri cantik”
Itu adalah jawapan tulus dari seorang lelaki dan juga seorang suami. Jadi jom kita sama2 cantik dan kurus untuk suami kita, walaupun masih menyusukan anak.
CHOP!
Set Menyusu ini boleh juga diamalkan pada bulan biasa, maksud mama bukan hanya ketika berpuasa ja ya.

HAPPY BREASFEEDING MOMMY & SELAMAT BERPUASA!

416814 Total Views 5 Views Today

8 comments for “BADAN KURUS, SUSU MERIAH ANAK TEMBAM GILER!

  1. July 10, 2015 at 11:02 pm

    betul tu biar anak tembam, tapi maknya slim, jangan tembam sekali pula ;P
    Ila Hailah recently posted…Kurang Zat Besi Juga Punca Sukar Hamil.My Profile

    • August 2, 2015 at 4:14 am

      hehehe sokong!

  2. July 12, 2015 at 4:03 pm

    memang best ni kalau anak dapat susu ibu ekslusif dari ibu..

    • August 2, 2015 at 4:12 am

      betul tu nur, mama sendiri sangat puas hati.

Leave a Reply to Mama Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image