Bagaimana Yani berjaya kurangkan berat badan tanpa perlu berlari 100km setiap hari?

http://mamanadia.com/bagaimana-niza-berjaya-kurangkan-berat-badan-tanpa-perlu-berlari-100km-setiap-hari/

Turun berat badan dan kurus tanpa perlu berlari 100km

Sakit hati betul hati kita ni tengok ofismate depan mata semakin kurus sekarang ni..apa lagi mestilah kena ricky kan..?sangat surprise dia cakap nak suruh dia lari 100km setiap hari semata-mata nak turun berat 5kg sebulan memang tak de dalam diari dia..apatah nak suruh lari 2km memang lagilah simpang malaikat 44..tapi macamana pulak kalau tak berlari boleh kurus..?apa rahsia dia ni eh..?
bagaimana kurus tanpa berlari

Haa ni la jawapan ofismate saya..

Apa benda nak buat mesti kena letak target. Dia kata dia target untuk kurus dalam masa sebulan by hook or by crook. Sebelum dia mulakan projek kurus ni, mula-mula sekali dia dapatkan fitness profile dulu. Antara fitness profile yang dia buat bunyinya macam list ni:
  1. Health screening 
  2. Blood pressure 
  3. Resting vitals
  4. Muscular strength test
  5. Muscular endurance test
  6. Body composition
  7. Cardiovascular Fitness test
  8. Flexibility
Wow!banyaknya test yang dia buat ni. Ya la, nak set bagi kurus memang perancangan pun kena betul. Betul jugak katanya. Nak dapat hasil yang baik, perancangan pun mesti baik. Tapi..banyak sangat nak buat test tu kot.Rupa-rupanya ni jawapannya..“Aku gi gym belakang ofis kita ni..semua test tu dia buatkan”. Oh patutlah! Patutlah boleh buat semua test tu one shot. Yang bagusnya dia kata kalau gi gym boleh tau apa masalah dan dapat suggest exercise yang sesuai untuk badan kita. Urmm mungkin saya pun harus ke gym nampak gayanya ni..almaklumlah seangkatan fara fauzana opsss..
Apa yang buat saya tersenyum, dia juga sebenarnya amalkan juga booster satu supplemen ni. Saya pun apa lagi, tanyalah apakah supplemen yang dia amalkan sampai boleh turun 5kg sebulan tu? Sambil tersenyum-senyum dia cakap, Set Kurus Langsing yang ko jual tu lah! hehehe..memang hebat lah!

Dia konsisten ambil Set Kurus Langsing Shaklee dan juga senaman di gym ni selama sebulan. Memang hasil dia sangat-sangat puas hati katanya. Off course lah dia puas hati..saya yang tengok ni pun jeles kot..hehehe..

Azam nak kurus ke? atau hasil blood test anda menakutkan..?jangan tunggu sebelum semua terlambat..haaa lupa nak cerita..ofismate saya lagi sorang ni cantik giler, kurus, bergaya lagi, tapi rupa-rupanya kolestrol tinggi!!!kolestrol tinggi no choice memang kena exercise..

Jadi, jom kita mulakan senaman mulai hari ni.. 30 minit sehari pun dah cukup. Tak sempat ke gym? tak sempat nak pijak padang? tak sempat salin baju sukan? jom zumba di rumah..Nak lebih hebat, boleh add booster Set Kurus Langsing Shaklee dengan saya harini!

Good luck! PERINGATAN IKHLAS..”Jangan lupa ambik gambar anda sebelum dan selepas tau..=)”
KESIHATAN TIADA GALANG GANTI. DAPATKAN KUALITI KESIHATAN YANG LEBIH BAIK DENGAN SHAKLEE! 
CUBA PICIT DI BAWAH NI APA JADI…?
SET SHAKLEE MUDAH KURUS

KURUS DENGAN CEPAT DAN MUDAH

NAK LEBIH JIMAT?
NAK LEBIH DISKAUN?
NAK LEBIH CASH BACK?
—–> JADI AHLI SHAKLEE SEKARANG <—–
Untuk pertanyaan lanjut dan juga konsultasi, boleh hubungi saya seperti di bawah. Jangan risau, COD juga boleh diaturkan.
 
email : syainadia@gmail.com
sms/whatsapp : 0125572559
ID Shaklee: 1076601 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Saya adalah seorang ibu yang gemar berblog. Bermula dengan suka-suka, rupanya hanya dengan blog saya kini mampu menjana pendapatan berblog. Mengambil keputusan untuk memilih Shaklee kerana melihat potensi yang sangat besar dalam bisnesnya, alhamdulillah di bawah empayar saya kini saya juga dapat membantu mereka yang memerlukan pendapatan sampingan mahupun tetap hanya melalui online. 

Jika anda ibu tunggal, ibu bekerjaya mahupun surirumah yang menyimpan niat untuk menjana pendapatan melalui blog dan menjana pendapatan bersama Shaklee sekaligus bersama-sama membantu meringankan beban kewangan suami anda, boleh hubungi saya. Dengan bersama saya, inshaAllah anda mampu menjana pendapatan yang lumayan setanding dengan mereka yang telah berjaya dibawah pimpinan saya. 
 
Sertai dan hubungi saya dengan segera!
1798 Total Views 1 Views Today

12 comments for “Bagaimana Yani berjaya kurangkan berat badan tanpa perlu berlari 100km setiap hari?

  1. December 8, 2014 at 3:16 pm

    Banyaknya list nak kena buat.hahaa..Kalau amek set slimming + exercise memang cepat ja turun..Air haruslah lebih okay..
    ^__^

    JommSihatDanCantik -> VITAMIN E LEBIH SEMPURNA DENGAN EKSTRAK BIJI ANGGUR??

  2. December 8, 2014 at 3:20 pm

    Set slim shaklee, kawal nafsu makan & sedikit senaman…. In shaa Allah berat badan pasti berkurangan..

  3. December 8, 2014 at 5:06 pm

    ini yang sebaiknya, sebab suplemen Shaklee bukannya “ubat kurus tak perlu bersenam, boleh makan tak hengat”, sebab yang penting ialah maintain gaya hidup sihat

  4. December 8, 2014 at 10:31 pm

    Kena konsisten.. Kalau tak kalau makan, ambil supplement beriban ringgit pun siput hasiknya

  5. December 8, 2014 at 10:55 pm

    Betul…makan supplement perlu ada senaman, jaga pemakanan, kena konsisten barulah dapat hasil yang baik.

    tips tegangkan kulit wajah

  6. December 8, 2014 at 11:13 pm

    Memang seronok kalau badan langsing seperti zaman remaja dulu-dulu. Set pantang Shaklee bukan sahaja membantu menurunkan berat badan malah bermanfaat untuk kesihatan.
    Jom buat agar-agar milo orea yang yummy 

  7. December 9, 2014 at 1:08 am

    suplemen pun ambil jugak tapi jangan dilupa senaman dan minum air secukupnya

    HENTIKAN PEMBUNUHAN DENGAN VIVIX SHAKLEE

  8. December 9, 2014 at 8:36 am

    jom kurus dengan set kurus shaklee. Memang natural dan bebas bahan terlarang.

    Petua Melembabkan Kulit Kering Di Wajah Yang Patut Anda Ketahui

  9. December 9, 2014 at 10:30 am

    Betul.. nak kurus pun kena ada azam yang kuat. Dan paling penting usaha yang konsisten 🙂

  10. December 10, 2014 at 10:50 am

    Yes setuju aje dengan akak vitamin.. Memang nak kena ada keazaman yang kuat..
    Blog Giveaway Contest

  11. February 25, 2015 at 11:41 am

    kena jaga pemakanan selalu.

    baru senang nak kuruskan berat badan nih.
    titan recently posted…Nes VGS Energy Drink BAGUS untuk ibu mengandungMy Profile

    • February 25, 2015 at 10:46 pm

      nampak sangat mudah nak jaga tapi susah nak buat hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image