Blog

Apa maksud GMO dan Non-GMO?

Mama ni memang hantu soya sejak dari kecil hingga sekarang. Mengandungkan anak mama yang pertama, soya adalah minuman wajib sehinggalah saat melahirkan. Secara jujurnya, mama tak pernah ambik tahu pun apakah ciri-ciri soya ni. Yang mama tahu soya baik untuk…

Berat tak turun, seminggu lebih lagi nak raya ni

berat badan turun

Program diet tidak berjaya?Berat badan statik pada jarum penimbang..?haaa..please check this out! Untuk memulakan sesuatu misi menurunkan berat badan,atasi 5¬†masalah ini terlebih dahulu… 5 masalah dalam¬†turunkan berat 1) Diet dengan jenis darah Diet ini sebenarnya masih belum diuji secara klinikal…

Officemate ku dan oat

oat untuk jantung, oat serat terbaik

Assalamualaikum semua..harini mama nak ke outstation..disebabkan dah tertinggal flight, meh mama share sikit kisah office mate mama ni dulu..kisah officemate mama yang suka makan oat. Umum rasanya semua orang tahu oat ni sangat-sangat bagus untuk kesihatan. Begitu juga dengan officemate…

JANGAN pilih pakej percutian Krabi

Salam bulan Jun 2015 semua..lagi 17 hari nak melangkah ke bulan ramadhan ni..dah ganti puasa ke?ibu menyusu macam mama ni ada yang dah settle ganti? or sibuk bercuti sempena cuti sekolah ni?Mama sebenarnya nak share tips paling penting¬†untuk mereka yang…