Blog

4 info penting sebelum nak sambung pelajaran ke UK

Salam sayang semua… dah lama simpan hajat ni..hajat nak sambung pelajaran ke UK..jom baca entry mama kali ni.. Mama berniat nak sambung study dari lepas degree lagi..masa tu 2008..tapi gatal nak kawin dulu so tangguhlah..tapi tak bermakna terkubur begitu saja..inshaAllah 2017 nanti…

Perlu sangat ke asid folik ni?baby besar la bersalin nanti!

Mentang-mentanglah dah buang implanon..entry mama lately berkisarkan kehamilan ja..heheh..assalmualaikum semua..harini sebenarnya teringat sangat2 nak berkongsi berkenaan kepentingan asid folik kepada ibu hamil ni..pendek kata asid folik untuk ibu hamil ni tak boleh dipisahkan.. Peringatan ni untuk diri sendiri jugak sebenarnya sebab dulu…

Cara terbaik berhenti merokok

vivix bantu berhenti merokok

Berhenti merokok dengan mudah tanpa paksaan Salamat pagi semua..bulan Mac dah kan..ada yang azam nak berhenti merokok tapi tak menjadi lagi..?harini mama nak kongsikan cara terbaik berhenti merokok tanpa paksaan..ya ka..?baca entry harini sampai habis. Sebenarnya, sebelum ini mama ada…

Bad habit yang menyusahkan

Susah betul buang bad habit Salam petang..bad habit..eating habit..reading habit..hehe..petang ni mama sebenarnya nak share tentang bad habit..lebih kepada bad habit sendiri..yang pastinya, Ya Allah susahnya mama nak buang bad habit ni..adoii “Tak isi minyak walaupun meter minyak dah berkelip”…

Bakal ayah mengamuk di bilik bersalin kerana doktor lelaki?

Aurat ketika hamil dan bersalin Nak ke bersalin kalau doktor hensem gini sambut kelahiran bayi anda? Salam dearie..”Abang nak doktor perempuan yang check ayang dan sambut baby kita nanti..”terngiang-ngiang lagi perbualan tu 4 tahun lepas…adakah suami anda juga mementingkan doktor perempuan tatkala pemeriksaan anternatal dan bersalin anda?Ataupun…

Berkhemah depan Apple demi iPhone 6 PERCUMA!

Miliki iPhone 6 secara free of charge Berkhemah ooo sebelah Apple  Salam petang semua..wihuuu..berita gembira kepada peminat iphone..siapa nak iPhone 6 percuma?ya percuma!Memiliki handphone berjenama seakan-seakan trending di zaman serba canggihni. Nak ke iPhone 6 percuma? Jadi wajiblah anda habiskan baca perkongsian saya harini ye =) Cantiknya iPhone 6 ni..bertuahnya badan kalau dah didalam genggaman..masakan tidak, harga iPhone 6 dan iPhone 6 Plus dalam purata harga antara RM2,300 sehingga RM5,800 kot!Direka penuh eksklusif yang tidak terdapat pada mana-mana telefon pintar setandingya, ianya juga merupakan telefon pintar terbaik…