5 Kebaikan Kolagen Yang Sangat Rugi Tak Ambil Tahu

http://mamanadia.com/kebaikan-kolagen/

Salam sayang semua..kolagen?baru 25 tahun la tak perlu tahu kebaikan kolagen ni. Besok dah 30 tahun ke atas baru lah cari. Hah!memang sayang seribu kali sayang.

Semakin umur meningkat, tubuh kita semakin kurang menghasilkan kolagen yang off course lah penyebab kepada kedutan dan garis halus serta kulit yang semakin kendur semakin menghantui. 

Sebenarnya, umur yang meningkat bukanlah the only faktor penyebab kurangnya kolagen dalam tubuh. Faktor luaran seperti matahari, radikal bebas diudara, air dan nutrisi, dan merokok juga memainkan peranan mengurangkan kolagen dalam badan.

Suka kan tengok wajah baby?flawless ja. Sebab masa baby ni jumlah kolagen sangat tinggi. Sebab itulah pengambilan kolagen ni harus dititikberatkan apabila umur makin meningkat especially bila mula melangkah 20-an.

5 Kebaikan Kolagen

Sebenarnya, kolagen ni tak semestinya untuk atasi masalah kedut ja ye, ni mama senaraikan antara manfaat kolagen yang mama sempat buat kajian.

1. Kolagen bantu kuatkan rambut dan rangsang rambut untuk tumbuh

2. Kolagen jadikan kuku lebih kuat, bintik putih hilang dan pangkal kuku kekal pada warna yang sihat

3. Kulit sentiasa lembab dan elastisiti bertambah baik dan inilah bantu hilangkan tanda penuaan!

4. Kulit akan sembuh dari kecederaan dengan cepat dan secara tak langsung bantu kurangkan parut

5. Pastikan otak sentiasa sihat dimana sel glya yang membekalkan nutrisi kepada otak disokong oleh kolagen. Bila otak dapat manfaat kolagen yang cukup, maka minda sentiasa baik jadi kurang mendekati penuaan

Dalam banyak-banyak kolagen, mama suka Collagen Shaklee. Major faktor dia sebab sifatnya yang mudah diserap apabila dilarutkan yang menunjukkan ianya mudah diserap oleh tubuh jugak.

Collagen Shaklee jugak mama dapati bantu tingkatkan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan cepat dan berkesan.

kolagen terbaik

Dengan amalkan Collagen Shaklee, parut dah 99% tak kelihatan

Paling penting, tips untuk pilih kolagen carilah kolagen yang mempunyai berat molekular kollagen iaitu dalton yang rendah. Lagi rendah dalton, maka lebih mudah meresap maka lebih cepat bertindak balas dengan tubuh untuk dapat hasil terbaik.

Mama dah!anda bila lagi nak mula dapatkan kebaikan kolagen?

2110 Total Views 1 Views Today

6 comments for “5 Kebaikan Kolagen Yang Sangat Rugi Tak Ambil Tahu

  1. July 6, 2015 at 2:58 pm

    Collagen shaklee memang yang terbaiklah. pengambilan selama tiga hari berturut-turut dah nampak kesannya..

    • July 9, 2015 at 8:22 am

      Jangan abaikan kalau kolagen kalau nak cantik selalu kan hehe

  2. July 7, 2015 at 4:44 am

    kalogen memang diakui memang terbaik untuk kulit..
    mrhanafi recently posted…Portal Groupsbest.net Kini Berwajah BaruMy Profile

    • July 9, 2015 at 8:22 am

      sangat sesuai bagi lelaki mahupun perempuan hehe

  3. July 7, 2015 at 11:57 am

    saya dah guna collagen ni memang terbukti berkesan dan boleh membantu melicinkan kulit.

    • July 9, 2015 at 8:25 am

      wah..mesti cantik menarik tertarik ni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image