Mimpi ngeri pesakit kencing manis terpaksa potong kaki?Masih ada sinarharapan untuk sembuh

http://mamanadia.com/mimpi-ngeri-pesakit-kencing-manis-terpaksa-potong-kakimasih-ada-sinarharapan-untuk-sembuh/

Alternatif untuk pesakit diabetes kawal diabetes daripada terpaksa potong kaki

Semut hurung mangkuk tandas anda? AWAS!!!andadalam bahaya. Ke tak pernah ambik port pun? petanda sudah di depan mata, ini petanda ngeri ni. Ngeri kenapa?sebab mimpi ngeri kaki terpaksa dipotong hampir ada. Kenapa pulak? Hah..ini penting anda habiskan pembacaan anda berkenaan semut ni.
Sudah resam semut sukakan manis kan?jadi, bila ni terjadi bermakna potensi anda menghidap kencing manis adalah tinggi. Seperti yang saya highlightkan di awal tadi, petanda dah nampak jadi ambiklah langkah pencegahan cepat.Pencegahanapa..of course, jumpa doktoruntukmengesahkan statusanda.
vivix alternatif buat pesakit diabetes

Apakah itu diabetes?

Tak kenal maka tak cinta orang kata. Tapi..saya doakan anda janganlah bercinta dengan diabetes ye. Kalau boleh jangan biar ianya menghampiri anda pun.

Diabetes berlaku apabila bacaan gula darah (glukosa) adalah terlalu tinggi. Bagi bacaan gula yang sihat adalah dalam julat 4.0 ke 6.0 mmol/l ini dalam keadaan jika anda berpuasa ataupun julat tidak lebih 8.0 mmol/l jika ada mengambil makanan. Bacaan gula ni boleh dilakukan dihospital ataupun farmasi dan kebiasaanya, anda akan diminta berpuasa.

Jenis-jenis diabetes

Sebenarnya, ada 3 jenis diabetes yang anda harus tahu. Harus tahu supaya anda tak menjadi salah seorang daripada 5 rakyat Malaysia kini yang akan menghidap diabetes. Yang pastinya, angkanya bukan semakin menurun, malahnya makin mencanak naik umpama penggemar iPhone 6 sekarang ni. Tapi, itu best la jugak kalau iPhone 6 tapi kalau kaki dihujung pemotong apakah la perasaannya kan?nauzubillah.
Jenis 1
Pankreas tidak mampu menghasilkan insulin yang mencukupi dan selalunya pada tahap ini, suntikan insulin untuk mengawal paras gula dalam darah akan mula diberikan oleh doktor.
Jenis 2
Badan tidak menghasilkan insulin mencukupi atau sel badan tidak dapat bertindak balas dengan insulin dengan baik.
 
Diabetes Gestasi
Ini lazimnya hanya akan dialami oleh wanita hamil dan tidak terjadi jika ibu tidak hamil. Dikenali juga sebagai gestational diabetes mellitus (GDM). Jika ini terjadi, ibu hamil kebanyakkannya akan diminta untuk menjalani ujian minum air gula. Saya pun pernah kena jugak ujian ni dulu, alhamdulillah nothing serius.

Tapi kenapa ramai sangat yang menghidap diabetes sekarang ni?

Obesiti..pemakanan..gaya hidup tak sihat..penuaan..ya betul! saya sangat pasti ramai yang mampu dapat 100% markah kalau ditanya soalan ni. Tapi mampu dapat 100% markah ke kalau saya tanya gejala-gejala awal yang bagi signal anda penghidap kencing manis? off course selain nampak semut di mangkuk tandas anda la.
vivix rawat pesakit diabetes
  1. Kerap buang air kecil
  2. Kerap berasa haus
  3. Sentiasa lapar
  4. Cepat letih
  5. Luka lambat sembuh
  6. Kekejangan di kaki atau tangan
  7. Penglihatan mulai kabur
Cuba buat checklist tadi..lebih dari separuh petanda ni terjadi kepada diri anda?atau anda perasan terjadi kepada ibu bapa, adik beradik mahupun kawan-kawan anda?Ya!!!silalah bergeraklah ke hospital sekarang ye.
Itu gejala kecik je, sebab tu ramai yang tak ambik kisah. Mungkin komplikasi lebih dahsyat harus saya kongsikan di sini.

Paling serius adalah kerosakan saraf dan salur darah yang menjadi titik bermulanya punca kepada masalah utama pesakit kencing manis.

apa itu diabetes
Dapat lihat kan apa yang berlaku kepada salur darah pesakit diabetes. Ianya telah dihalang. Jadi, bagaimana darah-darah nak disalurkan ke seluruh badan? Sebab itulah, jika ini berlaku selalunya pesakit kencing manis ini juga akan mengalami berisiko untuk mengalami masalah-masalah tambahan ini..
  1. 2 hingga 4 kali risiko menghidap sakit jantung
  2. Berisiko untuk buta
  3. Kegagalan fungsi buah pinggang yang akhirnya terpaksa menjalani dialisis sepanjang hayat
  4. Kaki diabetik yang rata-ratanya dialami oleh pesakit kencing manis
  5. Mati pucuk bagi lelaki ye
Sejujurnya, saya mendoakan yang baik-baik saja untuk semua orang tapi kalau dah didiagnos menghidap kencing manis, janganlah gusar. Masih ada pencegahan dan alternatif untuk mengawal kencing manis. Yang pastinya, ianya bukanlah ubat. Ianya ikhtiar tambahan selain rawatan yang perlu anda ikut bersama doktor anda.
testimoni pesakit kencing manis

Apa itu Vivix?

Vivix adalah suplemen terunggul yang dihasilkan oleh Shaklee untuk melawan penuaan sehingga ke akar umbi. Means..?Sistem badan kita kan terhasil daripada sel, daripada sel terhasilnya tisu, daripada tisu terhasil organ dan dari organ inilah terhasilnya sistem. Vivix ini telah diuji oleh saintis Shaklee bertindak sehingga ke lapisan sel inilah bukan sekadar sampai ke tisu dan organ sahaja. Untuk mendapatkan manfaatnya, Vivix telah diekstrak daripada 4  bahan utama penting KLIK DI SINI agar dapat menghasilkan  Vivix yang 10x lebih berkuasa daripada resveratrol.
Nutrient yang dikenali sebagai  polifenol yang terkandung di dalam Vivix ni sangatla penting bagi membantu pesakit diabetes agar kembali sihat, inshaAllah. Jangan risau, kajian yang dijalankan oleh New York Academy of Sciences pada tahun 2011 membuktikan resveratrol adalah anti-diebetic. Jadi, ianya amatlah baik untuk pesakit kencing manis ni.
Polifenol inilah anti-diabetic bertindak dengan mencegah penghasilan AGE protein. AGE protein ini akan terhasil apabila kita mengambil makanan manis yang terlalu banyak. Gula berlebihan ini akan bergabung dengan protein yang membentuk AGE protein yang sangat bahaya penyebab diabetes, Atherosclerosis dan akhirnya sel-sel mati. Jadi, fungsi Vivix di sini adalah bagi melambatkan pembentukkan AGE protein ini.
Kawan saya ada cerita admire sangat sorang rakan sekerja lelaki. Memang handsome pun. Tapi, sayangnya dia rupanya ada kencing manis. Muda lagi kot, hujung 30-an. Patutlah awek tak mau dekat sebab kencing manis ni kalau serius boleh mati pucuk tau. Tak guna simpan duit gaji untuk beli iPhone 6 konon-konon nak jaga status tapi dalaman..?Bertindaklah sebelum terlambat!
Untuk pembelian segera, boleh klik link dibawah.
vivix untuk pesakit diabetes

 

Untuk pertanyaan lanjut dan juga konsultasi, boleh hubungi saya seperti di bawah. Jangan risau, COD juga boleh diaturkan.
emel : syainadia@gmail.com
sms/whatsapp : 0125572559
ID Shaklee: 1076601 
 
========================================================
Saya adalah seorang ibu yang gemar berblog. Bermula dengan suka-suka berblog, rupanya hanya dengan blog saya kini mampu menjana pendapatan hanya dengan berblog. Mengambil keputusan untuk memilih Shaklee kerana melihat potensi yang sangat besar dalam bisnesnya, alhamdulillah..empayar yang saya latih semakin lama semakin berkembang.
 
Jika anda ibu tunggal, ibu bekerjaya mahupun surirumah ataupun anda menyimpan niat tidak mengira status ingin menjana pendapatan melalui blog dan menjana pendapatan bersama Shaklee boleh terus hubungi saya. Dengan usaha dan izin-Nya, anda mampu mencapai impian menjana pendapatan yang lumayan setanding dengan mereka yang telah berjaya dibawah pimpinan saya. 
1165 Total Views 1 Views Today

1 comment for “Mimpi ngeri pesakit kencing manis terpaksa potong kaki?Masih ada sinarharapan untuk sembuh

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image