Selamat Hari Jantung Sedunia|Sakit jantung memang boleh disembuhkan!

http://mamanadia.com/selamat-hari-jantung-seduniasakit-jantung-memang-boleh-disembuhkan/

Selamat Hari Jantung Sedunia|Sakit jantung memang boleh disembuhkan!
jantung
Selamat malam semua..dah dinner ke?mesti ramai yang dinner awal tadi..almaklumla hujan lebat petang tadi kan =) sejuk pulak nak menaip harini..tapi nak khabarkan jugak mengenai entry saya harini. Harini Hari Jantung sedunia kan..?apabila sebut jantung apa yang terbayang diminda anda? Saya kalau sebut jantung ni teringat arwah mak. Disebabkan kurang ilmu akan penjagaan jantung yang sihat menjadi penyebab arwah mak saya meninggal ni. Apapun bukan nak cerita kisah sedih petang ni. Saya nak sharekan penyakit yang sering dikaitkan dengan jantung ni agar kita sama-sama menjaga organ paling penting ni sebaiknya agar jantung dapat menjalankan tugasnya dengan baik.
Antara penyakit yang selalunya dikaitkan dengan jantung yang berpunca daripada jantung yang lemah ni adalah seperti…
  • Serangan jantung
  • Tekanan darah tinggi
  • Injap jantung rosak
  • Jangkitan virus (viral cardiomyopathy)
  • Penyakit congenital/selalunya sejak dilahirkan contohnya seperti jantung berlubang
  • Penyakit otot jantung (cardiomyopathies)
  • Penyakit jantung akibat alcohol (alcoholic cardiomyopathy)
Banyaknya penyakit2 jantung ni. Jantung bekerja keras sehari-hari tau dengan mengepam darah agar oksigen dan zat makanan dibekalkan ke seluruh badan melalui sistem peredaran darah. Jantung yang sihat mengepam 10ribu liter darah sehari dan berdenyut 100 ribu kali sehari iaitu antara 60 hingga 80 kali seminit! Jadi, bila salur darah jantung menjadi sempit maka berlakula sakit jantung!!!Penyempitan ini selalunya disebabkan oleh saluran darah diselaputi lemak especially kolestrol. Bayangkanlah kalau jantung berhenti mengepam bermakna inalillah..
PENYAKIT JANTUNG

Mari baca tanda-tanda yang menunjukkan simptom anda mula sakit jantung, jadi be aware ok!
  1. Sesak nafas
  2. Berdebar
  3. Letih lesu
  4. Berpeluh dingin
  5. Rasa pitam
  6. Pengsan
Apapun, jangan risau ye..inilah tujuan saya tulis entry malam ni. Nak kongsikan jugak ilmu yang saya perolehi agar langkah-langkah pencegahan yang memungkinkan penyakit pembunuh nombor 1 di Malaysia ni dihidapi dapat dielakkan. Apakah faktor yang memungkinkan sakit jantung eh..?
Rasanya faktor 1 ni semua orang pun tahu tapi tak ambil kisah pun. Merokok!!! Hanya dengan tabiat merokok, kemungkinan untuk mengalami sakit jantung adalah sebanyak 3 hingga 6 kali!!!Apabila merokok, asap rokok akan menyebabkan pembekuan darah yang menjurus untuk pemendapan lemak di dinding saluran darah. Akhirnya mengurangkan bekalan oksigen ke jantung. Jadi, tak heranlah kadangkala kita dapat tengok orang yang merokok ini sampai satu ketika batuk2 kan. Itu menandakan simptom awal untuk penyakit jantung ni!NAK BERHENTI MEROKOK TAPI SUKAR?KINI TIDAK LAGI DENGAN VIVIX! PICIT DISINI!
Bagi mereka yang seringkali mengalami tekanan. Anda dalam bahaya!!!Jika tekana perasaan ini tidak dikawal tekanan perasaan boleh mengakibatkan anda mengalami degupan jantung yang meningkat dan tekanan darah turut meningkat. Ini petanda anda juga bakal menghidap sakit jantung!BANTERAS STRESS ANDA MULAI HARINI!JANGAN TEKAN DISINI!!!
darah tinggi punca sakit jantungAnda obes?Kolestrol tinggi?anda juga harus berjaga-jaga. Kandungan lemak yang tinggi dalam badan akan meningkatkan risiko anda menghidap sakit jantung! Seperti yang saya ceritakan diawal tadi, Penyempitan ini selalunya disebabkan oleh saluran darah diselaputi lemak especially kolestrol. Nah!inilah puncanya.

Please!Please!Please! lakukanlah senaman atau aktiviti fizikal dear. Kurang aktiviti ini memungkinkan anda tergolong dalam statistik mereka yang menghidap sakit jantung jugak. Ini kerana, senaman penting untuk menguatkan otot dan sekaligus memperbaiki pengaliran darah ke jantung.
Penghidap darah tinggi juga cenderung untuk menghidap sakit jantung. Sekali lagi Penyempitan ini selalunya disebabkan oleh saluran darah diselaputi lemak especially kolestrol menyebabkan jantung terpaksa mengepam darah dengan lebih kuat. Keadaan ini akan menyebabkan saluran darah menjadi lebih tebal dan akhirnya menyukarkan saliran darah ke seluruh tubuh badan. Senang cakap, lebih tinggi tekanan darah, lebih besarlah risiko serangan jantung. Nauzubillah!

TAPI!!!TAHUKAH ANDA, KESAN SALURAN DARAH YANG TEBAL MENJADI PUNCA JUGA ANDA MENGHIDAP DIABETES!!INILAH SELALUNYA ORANG CAKAP PENYAKIT 3 SERANGKAI! 

Risau?tapi hanya mampu berkata2?jangan biarkan nasi menjadi bubur baru mula bertindak ya.

Anda juga boleh berikhtiar untuk mendapatkan kesihatan yang baik dengan pengambilan supplemen yang sesuai dengan masalah dan keperluan anda! Saya nak kongsikan rahsia pengambilan supplemen berikut untuk menghindari anda daripada menjadi pesakit jantung. Apa paling SPECIAL, sempenan HARI JANTUNG SEDUNIA tawaran hebat untuk anda yang mendapatkan Set Jantung Sihat ni dari saya. Saya juga merupakan Pengedar Sah Shaklee seluruh Malaysia. Penghantaran ke seluruh dunia (negara-negara yang menerima supplement sahaja ye). Yang pastinya, anda memang puas hati berurusan dengan saya =)

jantung
Phytocol-ST berfungsi untuk menurunkan paras kolestrol secara semulajadi. Jadi, anda tambahkan pengambilan Phytocol-ST dalam menu diet harian anda. InsyaAllah sangat2 membantu menurunkan kolestrol anda yang tinggi tu.
CoqHealth memang direka khas untuk kesihatan jantung anda. Ianya mengandungi coenzyme penting untuk kesihatan jantung
Omega guard adalah agen membakar lemak paling best. Anda yang bermasalah obes wajib ada omega guard di rumah.
Vivix pula adalah supplemen paling hebat dalam penciptaan supplemen Shaklee. Mengandungi lebih 10x resveratrol ianya telah membantu ramai pesakit kronik untuk kembali sihat!
Orang kata, tak kenal maka tak cinta. Menyesal dahulu pendapatan menyesal kemudian tidak berguna. Sebelum nasi menjadi bubur apa kata hadiahkan kepada diri anda sendiri. Sayang ibu bapa anda? Hadiahkan Set Jantung Sihat ini buat mereka. Duit boleh dicari, nyawa tidak.

Untuk mendapatkan konsultasi atau nak terus order? Boleh hubungi saya seperti di bawah. Konsultasi sepanjang masa hanya untuk pelanggan saya yang sangat2 saya hargai ye =)

sakit jantung pembunuh nombor  1 malaysia
Sayangilah jantung anda, sebagai mana anda menyayangi diri anda.

NAK DAPATKAN SET JANTUNG SIHAT ATAU SEBARANG PRODUK SHAKLEE SECARA ONLINE????

JOM KLIK DI  SINI

KESAN SAMPINGAN SHAKLEE

NAK LEBIH JIMAT?
NAK LEBIH DISKAUN?
NAK LEBIH CASH BACK?
—–> JADI AHLI SHAKLEE SEKARANG <—–

Mudah sahaja, klik link-link berikut:

“SHARING  IS CARING”


Truly, Dhiya Hussin sms /whatsapp : 012-5572559 (SID:1076601)EMAIL : suplement4us@gmail.com 

FB fanpage : Young & Healthy Family Store


ANDA PEMINAT SETIA SHAKLEE TETAPI TIDAK MENDAFTAR SEBAGAI AHLI?TAHUKAH BAHAWA ANDA LAYAK UNTUK MENDAPAT CASH BONUS BULANAN SETIAP KALI ANDA MEMBELI PRODUK-PRODUK SHALEE? SECARA AUTOMATIK, ANDA JUGA BERPELUANG UNTUK MENJANA 4-5 ANGKA SEBULAN MELALUI ONLINE? JOM SERTAI SHAKLEE BERSAMA SAYA SEKARANG!!!

 

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit *
3341 Total Views 1 Views Today

2 comments for “Selamat Hari Jantung Sedunia|Sakit jantung memang boleh disembuhkan!

  1. September 30, 2014 at 9:47 am

    Bertindak sebelum terlambat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image