Amalan berpantang yang betul elak sembelit selepas bersalin

Assalamualaikum dan salam sejahtera..

Sembelit ketika pantang..?itu antara igauan ngeri bagi semua ibu yang sedang atau bakal mengharungi saat berpantang ni.

Bagi mama,pantang anak pertama betul-betul tak boleh lupa. Memang berjam-jam jugak dalam washroom. Jadi,tak hairanlah waktu tu memang mama trauma sekejap la nak hamil lagi.

Tapi, rupa-rupanya sembelit ni boleh dicegah awal. Amalan berpantang dengan pengambilan diet yang betul dan pemilihan set berpantang yang sesuai amat penting.

Selain itu, penjagaan diri dalam pantang juga mesti dititikberatkan untuk elak bentan.

amalan berpantang

Alhamdulillah, berkat pembacaan mama dan izin Allah, akhirnya mama dapat mengharungi saat-saat getir berpantang untuk anak ke-dua dengan mudah.

Apa rahsia mama?

Mama kongsikan rahsia mama special untuk ibu yang bakal berpantang mahupun ibu-ibu yang sedang berpantang dalam video ni.

Amalan Pantang Selepas Bersalin Elak Mimpi Ngeri Sakit Sembelit from iReach HD on Vimeo.

Tips tambahan dari mama:

1) Jangan terlalu ikutkan pantang tradisional yang menyekat pengambilan air. Anda perlukan air yang banyak terutamanya bagi menjayakan penyusuan.

2) Selain amalkan Set Berpantang Shaklee,mama tetap mengamalkan pengambilan sayur-sayuran dan juga buah. Tapi ini oklah,make sure sayur yang tak sejuk. Walaupun hanya sayur sawi dan oren ja, setiap waktu makan kedua-duanya wajib mama ambil.

Perkongsian ini adalah dari pengalaman mama sendiri. Ia sangat membantu mama, inshaAllah penting untuk mama dalam meniti saat kelahiran bayi ketiga mama tak lama lagi.

Jika anda memerlukan konsultasi khas pengambilan Set Berpantang yang mama kongsikan ataupun jika ingin mendapatkan Set Berpantang yang mama kongsikan ni, boleh terus whatsapp mama 012-557 2559.

Oktober 2015 adalah bulan terakhir untuk mendapatkan Set Berpantang Shaklee dengan harga promosi! Let’s grab it now.

Mama juga menyediakan perkhidmatan COD bagi pelanggan-pelanggan yang berada di kawasan Gombak, Wangsa Maju, Cheras dan Cyberjaya.

Semoga bakal ibu dipermudahkan urusan sepanjang hamil,saat melahirkan dan juga mengharungi saat berpantang dengan tersenyum gembira. Jangan lupa doakan mama jugak ye.

Jika anda merasakan perkongsian ini membantu sahabat,kawan,saudara mahupun suami anda, jom kongsikan! Semoga perkongsian ini tidak menjadikan mereka serik lagi untuk kembali berpantang.

Sharing for love,

Mama Dhiya

whatsapp : 012- 557 2559

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image