Berat tak turun, seminggu lebih lagi nak raya ni

Program diet tidak berjaya?Berat badan statik pada jarum penimbang..?haaa..please check this out!

Untuk memulakan sesuatu misi menurunkan berat badan,atasi 5 masalah ini terlebih dahulu…

5 masalah dalam turunkan berat

1) Diet dengan jenis darah
Diet ini sebenarnya masih belum diuji secara klinikal sebab tidak semua yang amalkan berjaya turun berat badannya. Tidak semua diet sesuai untuk semua orang ye. Remember that ok. Paling penting, lakukan diet yang seimbang dan amalkan gizi yang badan anda perlu.

2) Berat badan turun dengan diet buah
Teruja berat badan boleh turun hanya dengan pengambilan buah dan jus? Sebenarnya tak digalakkan dengan berdiet jus ni especially untuk jangka masa panjang. The best, ambik potongan buah berbanding jus.

3) Nak berat badan stabil
Execuse and diet please! tiada jawapan mudah untuk kurus selain diet dan senaman. Satu lagi yang anda perlu ambik berat,mereka yang mudah turun berat dengan cara menyedut lemak sebenarnya lebih mudah bertambah berat di kemudian hari. Jadi,jangan harap kekal langsing hanya denga diet segera ni.

4) Tidak pernah kenyang
Masalah berat!jangan rungsing. Cuba minum air. Kadangkala otak tak dapat nak bezakan sebenarnya kita nak makan ataupun perlukan air. Cuba minum air dulu sebelum mula makan makanan yang lain. It’s work!

5) Badan berasa berat
Anda pastikan mengetahui berat ideal anda!!!Jika tergolong dalam golongan ini watch out! Anda sebenarnya kurang melakukan senaman dan aktiviti fizikal. Sekurang-kurangnya lakukan regangan otot atau senaman ringan secara teratur confirm badan akan terasa ringan dan segar sepanjang hari =)

Rungsing berat tak turun-turun tinggal seminggu lebih lagi nak raya?

Inilah masanya untuk hubungi mama 012-5572559. Mama sharekan cara kurus paling efektif dalam masa seminggu ni. Lambat nyesal.

2 comments for “Berat tak turun, seminggu lebih lagi nak raya ni

  1. July 31, 2015 at 8:05 am

    Alhamdulillah puasa dan raya berat badan Nur tak naik dan sukanya turun 3.5kg!

    • August 2, 2015 at 4:09 am

      bagusnya!kipidap!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image