DIET please!

Dietku gagal lagi

diet gagal
Baru balik jogging ke..?tahniah!anda memang tidak mempunyai reason lain lagi mengapa anda tidak kurus-kurus..tapi make sure konsisten ye..sejak balik raya ni, ramai pulak yang pm saya, almaklumla balik kampung ni mula la keluar soalan bagaimana nak mudah kurus..kenapa diet tapi gemuk jugak..diet gagal!oh no..lebih mendukacitakan, dah bersungguh-sungguh ni atur pelbagai jenis diet semata-mata nak dapat badan idaman, tapi masih belum menunjukkkan hasil. Mungkin ada something wrong tu. Jadi, rasanya pagi ni better saya kongsikan sebab-sebab pendorong kegagalan diet yang telah diaturkan selama ni..=)Apapun, jangan lupa pastikan dulu apakah masalah yang mengganggu usaha anda untuk dapatkan berat badan ideal anda seperti yang saya kongsikan pada Rabu lepas.
Anda suka makan nasi, tetapi kerana nak sangat berdiet tu terus anda lupakan 100% nasi secara drastik dan mula mengambil makanan yang berbeza sepenuhnya dari sebelumnya!Sebenarnya, anda sebenarnya akan kembali kepada makanan yang sebelum ini secara drastik juga. Jadi, mulakan secara slow and steady. Kurangkan kepada 1 senduk dulu ke..segenggam then baru terus stop ok?

Rasanya semua orang belajar kan apakah keperluan zat gizi yang kita mesti penuhi untuk memenuhi fungsi yang berbeza dalam badan masing-masing. Tidak kurang penting jugak lemak yang juga diperlukan dalam gizi yang seimbang. So, janganlah tolak terus lemak atau karbohidrat dari diet seharian anda.
mudah kurus
Nasi antara karbohidrat yang selalu dielakkan bagi mereka yang berdiet

Sanggup tidak mengambil karbohidrat at all dan hanya amalkan protein dan sayuran sepanjang hari. Walaweh! anda mengundang bahaya. Apakata, ubah jenis karbohidrat tu kepada kentang. Lebih bagus untuk badan anda.

Usah terlalu menghadkan pengambilan makanan, tetapi memadai dengan memastikan makan secara teratur dengan menu yang seimbang. Bersenam juga diamalkan secara bersederhana agar ia mengganggu kesihatan anda.
Bosan asyik makan oat setiap kali sarapan?Sebagai manusia normal, semestinya idamkan makanan yang lebih sedap atau berlemak. Jadi, cuba-cubalah belajar memasak resepi diet sihat.
Sedapnya tengok orang lain makan. Tergoda nafsu makan ni! Lagi-lagi kalau ada date, jamuan makan atau sambutan di pejabat. Jangan risau, anda masih boleh menikmati hidangan anda tapi dalam kuantiti yang sikit je ye.
Diet drastik seminggu nak kesan selepas seminggu. Anda sebenarnya memerlukan masa sebulan untuk merasakan perubahan dalam badan. Ada yang memerlukan sehingga 2 bulan. Jadi yang penting, teruskan usaha. Jangan putus asa!
senaman yang bagus untuk kurus
senaman popular yang boleh dilakukan hanya di rumah
Senaman treadmill menjadi pilihan kebanyakkan yang ingin mudah kurus kerana ianya mampu membakar lemak dengan berkesan. Tapi bukanlah bermakna senaman ini sahaja yang boleh dilakukan. Terdapat beberapa jenis latihan beban yang lain untuk anda cuba.
Sebelum ini anda mesti makan dahulu sebelum bersenam. Cuba baca kenyataan ini “senaman ketika lapar membuatkan badan membakar tenaga dari otot dan bukannya lemak!” Jadi, memang anda tak kurus-kurus lah sebab lemak tak terbakar pun.
Semua orang tahu nak kurus make sure ambil kalori yang betul dan bakar kalori yang tidak diperlukan. Tetapi jika anda lewatkan waktu makan sebenarnya ianya akan mengganggu keseimbangan badan. Mengapa?bila melewatkan waktu makan bermakna proses metabolisma berjalan dengan lambat yang akhirnya proses penurunan berat badan turut tergendala. Walaupun sibuk macam mana sekalipun, make sure breaksfast, lunch dan dinner tidak dilupakan!
jadual bakar kalori
Panduan penting untuk pengiraan jadual diet anda
Jadi, jom mulakan checklist anda! Jangan kata saya tak advise ye. Anda buat anda dapat. Anda tak ada masa nak bersenaman tapi nak kurus? Jangan risau, anda masih ada alternatif DI SINI.
Masih gagal? cuba tambahkan pengambilan suplemen ni dalam diet anda.Set Kurus Langsing Shaklee ni adalah cadangan terbaik untuk anda.
testimoni set kurus shaklee
InshaAllah telah membantu ramai orang yang ingin mencapai badan idaman di luar sana. Paling penting, ianya selamat, berkesan dan halal. Nak tau fungsi setiap suplemen dalam Set Kurus Shaklee dan tengok sendiri komen mereka yang telah mencuba?KLIK DISINI:TESTIMONI SET KURUS LANGSING SHAKLEE.

CUBA PICIT DI BAWAH NI APA JADI…?
ESP SHAKLEE MUDAH KURUS
NAK LEBIH JIMAT?
NAK LEBIH DISKAUN?
NAK LEBIH CASH BACK?
—–> JADI AHLI SHAKLEE SEKARANG <—–

Mudah sahaja, klik link-link berikut:
DAFTAR SHAKLEE SECARA PERCUMA


Jika anda ingin membeli produk Shaklee ataupun memerlukan COD sebarang produk Shaklee di area GOMBAK, SENTUL, SELAYANG, KEPONG, UIA, CHERAS DAN CYBERJAYA..boleh hubungi saya untuk temujanji. Jika anda tinggal di luar kawasan yang membolehkan saya COD, jangan gusar saya boleh pos ke alamat anda. Poslaju ka ada =) Yang penting rebutlah peluang untuk mendapatkan supplemen dan vitamin hebat ini HARINI!!! Konsultasi PERCUMA dan TIPS ISTIMEWA dengan setiap pembelian bersama saya SPECIAL untuk anda!

suplement4us.blogspot.com

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan, HUBUNGI:

 DHIYA HUSSIN
call/sms/whatsapp 012-5572559
email:suplement4us@gmail.com
FanpageYoung & Healthy Family Store
COD :: Gombak, Batu Caves, Sentul, Selayang, Kepong, UIA, Cheras & Cyberjaya


ANDA SURIRUMAH?PELAJAR?PEKERJA TETAP MAHUPUN SEMENTARA YANG MEMERLUKAN PENDAPATAN SAMPINGAN?GEMAR ONLINE? NAK TAK SAMBIL ONLINE JA DAPAT JANA INCOME MUDAH 4-5-6 ANGKA SEBULAN? TIADA MODAL TAMBAHAN, PENDAFTARAN YANG MUDAH & TIADA AGENDA TERSEMBUNYI. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA AMAT DIPERLUKAN! JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit *

7 comments for “DIET please!

  1. October 12, 2014 at 2:16 am

    Nak kurus kena betul keazaman yang kuat. Jangan lupa amalkan tips menarik ni. InshaAllah!yang paling penting, kesihatan tiada galang ganti.

  2. October 12, 2014 at 3:36 am

    Betul tu, nak diet kena keazaman dan sitiqamah..tak boleh sekadar hangat-hangat tahi ayam, lepastu buat sekejap hasilnya nak cepat, nanti berat makin naik ada la sebab bila diet tahan lapar, nanti time makan mula la jadi double makan..
    Diariku Ceritaku

    • October 26, 2014 at 12:52 am

      nak apa-apapun memang kena ada azam kan..kalau tak apa pun tak dak.

  3. October 13, 2014 at 6:19 am

    Huhu, nak naikkan berat badan memang senang. Nak turunkan yang memang siksa. Jom Lawat Blog Raikankasih

    • October 26, 2014 at 1:10 am

      alangkah bertuahnya si dia berbadan kurus kan..

  4. October 14, 2014 at 7:31 am

    tips yang berguna kepada yang mahu kurus..

    • October 26, 2014 at 1:11 am

      usaha usaha jangan tak usaha =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image