Set Lengkap Ibu Menyusu Terlajak Laris│Set Menyusu Shaklee

Set Lengkap Ibu Menyusu Terlajak Laris│Set Menyusu Shaklee

Assalamualaikum mama-mama sekalian..

harga SET MENYUSU SHAKLEE
Ibu ceria, susu pun meriah
Saat menyusukan anak sendiri merupakan “moment” paling indah buat seorang yang bergelar ibu, mama, mak,atuapun ummi. Apatah lagi jika berjaya menyusukan anak sendiri 
sehingga cukup 2 tahun. Cukup besar ganjaran yang Allah janjikan setiap titis susu ibu yang masuk ke dalam mulut anak-anak tersayang.

Namun begitu, bukan semua mama mampu untuk menyusukan anak mereka dengan jayanya. Saya sendiri menyusukan anak saya sehingga hampir 4 tahun ni memang tidak menafikan pahit jerih, susah payah, pengorbanan dan kekuatan fizikal serta mental yang tinggi amat diperlukan.

Oleh sebab itulah, mama yang menyusukan anak sangat-sangat memerlukan nutrien yang lebih. Untuk menhasilkan 600-800ml ASI per haritambahan kalori kira-kira 500 kkal adalah perlu. Jangan ambil mudah kerana jika tidak diimbangi peningkatan makanan, sumber kalori tersebut akan diambil dari tubuh mama sendiri sehingga membahayakan status gizi mama dan bayinya.

Sebenarnya, tidak ada makanan yang secara khusus disarankan bagi ibu menyusukan ini. Apa yang penting, makan seperti biasanya dengan memastikan kesemua nutrien penting telah diambil dengan betul dan mencukupi serta kaedah SUPPLY & DEMAND yang diamalkan. Beberapa tips berikut mungkin bermanfaat:

Cadangan pengambilan makanan ketika menyusukan bayi:

  • Banyak minum. Mama yang menyusukan anak akan cenderung untuk merasa cepat haus kerana sebagian air yang diminum digunakan oleh tubuh untuk menghasilkan ASI (87% kandungan ASI adalah air). Tambahkan frekuensi minum sebanyak 4- 5 gelas per hari agar tubuh tidak kekurangan cecair dalam badan. Selain air putih, susu dan buah juga dapat menjadi sumber bendalir dalam badan. 

     

  • Tingkatkan pengambilan makanan kepada lima kali: makan pagi, makan siang, snack petang, makan malam dan snack malam.

     

  • Perbanyakkan makanan yang kaya protein dan kalsium. Protein dan kalsium sangat diperlukan untuk menghasilkan ASI dan pertumbuhan bayi. Keperluan protein minimum adalah 1 gram per kg berat badan. Pengambilan kalsium yang dicadangkan pula adalah 1.200 mg. Susu, yoghurt, keju, tahu dan tempe adalah sumber protein dan kalsium yang bagus. Pengambilan makanan dan buah-buahan yang mengandung Vitamin D, magnesium dan zinc juga diperlukan untuk melancarkan penyerapan kalsium.

     

  • Banyakkan pengambilan buah-buahan dan sayuran yang kaya vitamin. Suplemen vitamin A, C, B1, B2, B12, niasin dan asam folat sangat diperlukan bagi menjayakan tempoh penyusuan.

     

  • Pastikan pengambilan zat besi sentiasa mencukupi bagi mengelakkan anemia. Zat besi banyak terdapat pada sayuran seperti kangkung, dan bayam.

     

    ELAKKAN:

  • Makanan yang berkalori rendah agar tidak mengganggu selera makan.
  • Jauhi rokok dan alkohol kerana ini dapat meracuni bayi dan membuat pertumbuhannya terbantut.
  • Kurangkan pengambilan caffeine. Apabila mama menyusukan anak terbiasa minum kopi, cuba kurangkan pengambilan maksimum 2 cawan sehari. Selain kopi, kafein juga terdapat pada coklat, teh, beberapa jenis minuman ringan dan ubat.
  • Bila bayi mengalami alergi, periksa makanan apa yang telah diambil oleh mama. Hentikan pengambilan makanan yang menyebablan alergi pada bayi.
  • Jangan mengambil ubat selama masa menyusui, kecuali sudah dikonsultasikan dengan doktor.

NAMUN BEGITU, JIKA MAMA SEKALIAN MEMERLUKAN SUPPLEMEN ATAS NASIHAT DOKTOR MAHUPUN JIKA MENDAPATI KEPERLUAN SESETENGAH NUTRIEN TIDAK DAPAT DIPENUHI, SHAKLEE MENAWARKAN CADANGAN PENGAMBILAN SUPPLEMEN YANG SESUAI UNTUK MAMA MENYUSU SEPERTI ANDA. IANYA SELAMAT UNTUK ANDA DAN BAYI, DARIPADA SUMBER SEMULAJADI DAN PASTINYA HALAL.


CADANGAN SET LENGKAP IBU MENYUSU…


1) VITALEA – Penambah tenaga segera & sesuai untuk mama yang mengalami HB yang rendah ketika hamil
trial pack set menyusu shaklee 

2) B-COMPLEX – meredakan stress & mencegah anemia
cara makan set menyusu shaklee

3) VIT C – meningkatkan sistem imun mama & memperbaiki simptom pendarahan
harga set penyusuan shaklee
4) ALFAFA COMPLEX – MILK BOOSTER terbaik & membantu menyingkirkan lemak
harga set menyusu shaklee
5) ESP – Membekalkan tenaga berpanjangan & sumber protein untuk mama bagi penghasilan susu
cara makan set menyusu shaklee

Untuk memastikan proses penyusuan BERJAYA, pastikan konsep demand & supply dipraktikkan!!!


Jom kita susuri sikit testimoni mama yang BERPUAS HATI dengan mengambil SET PENYUSUAN LENGKAP SHAKLEE

#Testimoni 1

harga set penyusuan shaklee

 #Testimoni 2

harga set penyusuan shaklee

#Testimoni 3


cara makan set penyusuan shaklee

INGIN ORDER SENDIRI SET PENYUSUAN ANDA?

JOM ORDER ONLINE DI SINI

NAK LEBIH JIMAT?
NAK LEBIH DISKAUN?
NAK LEBIH CASH BACK?
—–> JADI AHLI SHAKLEE SEKARANG <—–

Mudah sahaja, klik link-link berikut:

suplement4us.blogspot.com

Berminat dan untuk sebarang pertanyaan, HUBUNGI:

 DHIYA HUSSIN
call/sms/whatsapp 012-5572559
email:suplement4us@gmail.com
FanpageYoung & Healthy Family Store
COD :: Gombak, Batu Caves, Sentul, Selayang, Kepong, UIA, Cheras & Cyberjaya


“ANDA GEMAR ONLINE? NAK TAK SAMBIL ONLINE JA DAPAT JANA INCOME MUDAH 4-5-6 ANGKA SEBULAN? ANDA SURIRUMAH?PELAJAR?PEKERJA TETAP MAHUPUN SEMENTARA YANG MEMERLUKAN PENDAPATAN SAMPINGAN? ANDA AMAT DIALU-ALUKAN!!! TIADA MODAL TAMBAHAN, PENDAFTARAN YANG MUDAH & TIADA AGENDA TERSEMBUNYI. WAKIL PENGEDAR SELURUH MALAYSIA AMAT DIPERLUKAN! JOM DAFTAR AHLI SHAKLEE SEKARANG!

* Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit *
 

11 comments for “Set Lengkap Ibu Menyusu Terlajak Laris│Set Menyusu Shaklee

  1. August 18, 2014 at 1:30 pm

    Bestnye…bole try ni..sy pn menyusukan anak 2 org skali..

    bondaseri.blogspot.com

  2. August 18, 2014 at 1:30 pm

    This comment has been removed by the author.

  3. August 18, 2014 at 11:53 pm
  4. August 19, 2014 at 12:10 am

    Susu banyak bayi pun hapey:)

    http://Www.mummy-ariana.blogspot.com

  5. August 19, 2014 at 12:42 am

    Suplemen Shaklee mmg semua TERLEBEY LARIS uolsss

    http://www.wnyshoppelgk.blogspot.com

    • October 26, 2014 at 3:32 am

      sangat2 kan hehe..produk terbaik memang menjadi pilihan.

  6. August 19, 2014 at 12:50 pm
    • October 26, 2014 at 3:32 am

      pilih produk yang selamat, berkesan dan mesra alam sahaja tau.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

CAPTCHA Image
Reload Image